Använd rätt bil för transport

Att använda sig av rätt bil vid transport är viktigt då vissa bilar är mer anpassade för att transportera saker än andra. En transportbil, som en bil med flak eller en skåpbil är smidigt att använda istället för en släpvagn. Det finns många olika typer av flakbilar och skåpbilar som rymmer en hel del saker. Oftast finns det också lastfästen för exempelvis spännband på bilar avsedda för transport, vilket gör dem perfekta att frakta saker med utan att behöva använda en släpvagn.

Transport med skåpbil

Ett vanligt sätt att transportera saker på är att använda en skåpbil. Skåpbilar finns i många olika storlekar och går ofta att hyra på bensinstationer, till exempel om man inte har tillgång till en själv. Beroende på hur stort skåpbilens skåp är så ryms det ofta mindre möbler, tv-apparater, mindre fordon som exempelvis fyrhjulingar för barn och liknande. En annan fördel med en skåpbil är att det du transporterar är skyddat eftersom det är i ett skåp, till skillnad från att frakta saker i en öppen släpvagn där du behöver täcka över det du transporterar med en presenning eller något annat för att skydda det. Oftast finns det även fästen inne i skåpet avsedda för spännband så att du enkelt kan säkra lasten.

Transport med en pickup

Ett annat vanligt sätt att transportera saker på är med en pickup. Det finns olika typer av pickupbilar i olika storlekar och med eller utan kåpa över flaket. Flaket på en pickup är ofta utrustat med krokar eller andra typer av lastsäkringar så att man enkelt kan spänna fast det man ska transportera. Till skillnad från en skåpbil så har inte alla pickupbilar en kåpa över flaket, så i vissa fall får man täcka över det man fraktar med något för att skydda det från eventuellt regn och damm. Det finns dock även pickupbilar som har en kåpa, vilket gör att man slipper täcka över lasten. Kåpan till en pickup är i vissa fall löstagbar, så att man kan välja om man vill ha den monterad eller inte. Ofta är det med enkla spännen kåpan monteras och tas bort, så det är väldigt enkelt att välja på vilket sätt man vill ha det.