Köpa och sälja arbetsfordon? Tänk cirkulärt!

Ska du köpa eller sälja lastbil eller arbetsfordon?

Som köpare kan det vara värt att tänka cirkulärt och köpa ett begagnat, nästan nytt, fordon. Återvinningstanken och en miljövänlig modell gör att mycket bra begagnade fordon tas tillvara och kommer till nytta. Priset är också trevligare än att köpa helt nya miljövänliga fordon.

Köpa eller sälja miljövänligt, begagnat

Att köpa miljövänligt är viktigt, förutom att hjälpa vår miljö kommer det löpande allt fler regleringar som ger fördelar till miljövänliga inköp. Det kan vara bra att du som säljare av exempelvis en lastbil har gått igenom fordonet och säkerställt att det lever upp till rådande miljökrav. Att köpa begagnat och återanvända fordon som är i fint skick och ganska nya kan vara framtidens melodi, men det är några saker du bör tänka på som köpare.

Kontrollera lastbilens eller fordonets historik. Vilka har ägt fordonet och vad har det använts till. Det är ofta en varningsflagg om ett fordon haft många ägare. Stadskörning kan ge högre slitage än om det är en ”fjärrbil” som gått mycket på landsväg. Om du inte har tillräckligt med kunskap är det att rekommendera att du tar med dig en kunnig person när du tittar på bilen. Det finns bra onlinetjänster med god överblick över fordonssortimentet – Blinto är en av dessa som har ordentliga beskrivningar och en teknik för onlineauktioner som är mycket säker.

Blinto förenklar affären

Blinto erbjuder en utmärkt onlinetjänst där både säljare och köpare kan mötas i en trygg miljö. Blinto har en komplett onlineauktionstjänst med enkel och bra digitalteknik. Tjänsten har blivit populär och växer snabbt, förmodligen för att den är just enkel och smidig. Blinto auktionerar i första hand ut entreprenadmaskiner, verktyg och arbets- eller nyttofordon. Om du som företag vill ha en trygg försäljningstjänst där det finns en mäklare med som stöd från början till slut ska du vända dig till Blinto.