Fixa rätt tillbehör till ditt fordon

En del är lite mer förtjusta i att fixa till sitt fordon än andra, oavsett om det är husvagnen eller mopeden det gäller. Det är en hobby som många ägnar mycket tid och pengar till och det finns massor av tillbehör man kan köpa till sitt fordon. Vissa tillbehör har bara en estetisk funktion medan andra har en mer praktisk och nödvändig funktion.

Pimpa ditt fordon

Det finns ett amerikanskt tv-program som heter ”Pimp my ride” och som går ut på att göra om en skrothög till ett riktigt vrålåk. Därifrån kommer det försvenskade ordet ”att pimpa” och syftar alltså på att göra om en bil eller annat fordon till en fräsigare variant med hjälp av färg, ledljus och andra tillbehör för att göra den mer häftig. Om du vill pimpa ditt fordon kan du exempelvis:

  • Byta däcken och sätta på ett par med snyggare fälgar.
  • Sätta på häftiga dekaler.
  • Lackera om fordonet i en häftigare färg.
  • Lysa upp hela fordonet med ledljus.
  • Skruva fast tredimensionella statyer längst fram på fordonet.
  • Sätta fast fotsteg i metall.
  • Inreda fordonet med en ljudanläggning.

Förutom att addera olika tillbehör som gör fordonet snyggare och häftigare finns det också vissa tillbehör som är mer nödvändiga. Till exempel kan man köpa extraljus hos Transportstyling som gör det lättare att se ordentligt i mörkret.

Pimpa lite och diskret – gör så här

Oavsett vilket fordon man kör så kan det alltid bli snyggare, även om det bara är en vanlig cykel det handlar om. Om man inte är intresserad av att göra något avancerat, men ändå vill piffa upp sitt fordon, är en omlackering ett bra val då lacken med tiden blir lite tråkig av rost och repor.

För dig som inte är intresserad av att lägga tid och pengar på att pimpa ditt fordon kan det räcka med att göra det lite roligare att åka med. Det kan löna sig att investera i en bättre ljudanläggning i bilen eller husbilen så att man har möjlighet att lyssna på riktigt bra musik när man färdas långa sträckor. Det kommer bidra till att den långa sträckan att åka känns lite kortare och blir mindre tråkig.